Перейти до вмісту
Главная страница » ПОЗОВ ПРО ЦИВІЛЬНУ КОНФІСКАЦІЮ – ДОПОМОГА АДВОКАТА

ПОЗОВ ПРО ЦИВІЛЬНУ КОНФІСКАЦІЮ – ДОПОМОГА АДВОКАТА

Робота на державних посадах в органах державної влади або місцевого самоврядування завжди може притягувати увагу антикорупційних органів щодо нібито наявності безпідставності набуття права власності на деякі об’єкти права власності – нерухоме майно, земельні ділянки, транспортні засоби, предмети мистецтва та інше майно.


Звісно, що в зону уваги антикорупційних органів потрапляє особа що є чиновником органу державної влади чи місцевого самоврядування та яка здійснила «підозрілу» (з точки зору антикорупційних органів) операцію по придбання майна, їй відразу може бути заявлено претензії щодо нібито необгрунтованості такого придбання. При цьому може взагалі не бути податкового або кримінального розслідування ! І позов про цивільну конфіскацію заявляється в цивільному процесі, порядок який передбачений главою 12 Цивільного процесуального Кодексу. Також при розгляді справи тягар доведення невинуватості покладається на особу !


Практика розгляду справ про цивільну конфіскацію показує, що якщо особа легковажно ставиться до розгляду справу, все закінчується тим, що суд визнає такі активі необгрунтованими та стягує таке майно в дохід держави. В справах, де Відповідачі ретельно готові, надають беззаперечні докази законності набуття права власності на майно, суди відмовляють Антикорупційним органам в задоволенні позовів про цивільну конфіскацію. Особисті заощадження, запозичені кошти, дійсні подарунки від близьких людей (з підтвердженням певних доходів у них), робить претензії Антикорупційних органів в суді щодо цивільної конфіскації безпідставними. 


Здійснити доведеність безпідставності претензій Антикорупційних органів в суді щодо законності придбання Вашого майна зможе Антикорупційний адвокат нашого Бюро для досягнення позитивного результату:

  • Консультації щодо вимог про цивільну конфіскацію Антикорупційних органів, в т.ч. щодо збирання доказів для доведеності обставини безпідставності заявлених вимог;

  • Представництво інтересів в суді;

  • Апеляційне оскарження незаконних судових рішень щодо цивільної конфіскації;

  • Касаційне оскарження незаконних судових рішень щодо цивільної конфіскації.