Перейти до вмісту
Главная страница » Як перейти з одного виду пенсії на інший

Як перейти з одного виду пенсії на інший

Как перейти с одного вида пенсии на другой
ПРИ ПЕРЕВЕДЕННІ З ПЕНСІЇ ДЕРЖАВНОГО СЛУЖБОВЦЯ НА ПЕНСІЮ ЗА ВІКОМ ПОВИНЕН ЗАСТОСОВУВАТИСЬ МЕХАНІЗМ ПРИЗНАЧЕННЯ НОВОЇ ПЕНСІЇ
 
При отриманні пенсії, призначеної відповідно до Закону «Про державну служб», який передбачає інші підстави та порядок призначення пенсії, і при зверненні до Пенсійного фонду із заявою про призначення пенсії за віком відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» матиме місце призначення іншої пенсії за іншим законом, а не переходу з одного виду пенсії на інший.
 
Розмір пенсії згідно Закону «Про державну службу» обчислювався в процентному відношенні до заробітної плати працюючого державного службовця. При обчисленні цього виду пенсії показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні не застосовувався.
 
При цьому потрібно звернути увагу на те, що пенсія призначена відповідно до Закону України «Про державну службу» не підлягає автоматичного перерахунку, оскільки пунктом 4-7 Прикінцевих положень Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», яким передбачено, що особам, пенсії / щомісячне довічне грошове утримання яким призначені відповідно до законів України, серед яких і Закон України «Про державну службу».
Таким чином, в даному випадку має місце призначення нової пенсії із застосуванням розрахунку заробітної плати відповідно до ст. 40 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а не ст. 45, на чому наполягають органи Пенсійного фонду.