Перейти до вмісту
Главная страница » Основні принципи соціального захисту ветеранів праці

Основні принципи соціального захисту ветеранів праці

основные принципы соцзащиты ветеранов труда

Якщо Вас скоротили до півтора року до пенсійного віку та за наявності необхідного стажу, відмова органів Пенсійного фонду у призначенні пенсії є незаконною.

Статтею 10 закону «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших осіб похилого віку в Україні літніми людьми являеться громадяни, які мають пенсійний вік або яким до досягнення такого віку залишилося не більш, 1,5 року.
А статтею 21 даного закону передбачено, що громадяни, з якими трудовий договір припинений за пывтора року до пенсійного віку, дає їм право на призначення пенсії відповідно до закону Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та іншими законами, якщо договір припинений за ініціативою роботодавця через зміни в організації праці , кваліфікації працівника, скорочення персоналу при наявності у них необхідного стажу.
Відмови органів Пенсійного фонду, обґрунтовані припиненням дії статті 49 закону Про зайнятість населення не можна визнати законними, так як дані правовідносини передбачені статтею 21 Про основні принципи соціального захисту ветеранів праці та інших осіб похилого віку та відсутня необхідність дублюючого врегулювання.