Перейти до вмісту
Главная страница » Право на призначення пенсії державного службовця

Право на призначення пенсії державного службовця

право призначення пенсії
Вдова державного службовця має право на призначення пенсії державного службовця
 
При зверненні вдів державних службовців із заявами про оформлення їм пенсії у зв’язку з втратою годувальника органи Пенсійного фонду виносять рішення щодо відмови в переведенні на пенсію в разі втрати годувальника державного службовця , так як законом це не передбачено.
 
Однак такі дії органів Пенсійного фонду не мають нічого спільного з законністю.
Як передбачала стара редакція закону «Про державну службу», при смерті державного службовця та наявності у нього стажу не менше 10 років, утриманцям такої особи призначається пенсія 70% від заробітку годувальника, а на двох і більше утриманців – 90%.
Право на таку пенсію мають всі непрацездатні члени сім’ї годувальника.
Таким чином, особам, які момент вступу нового закону «Про державну службу» налічували 10 і 20 років на посадах державних службовців, мають право на призначення пенсії державного службовця.
Пункт 13 розділу 11 нового закону передбачає, що особи, які на день набрання чинності цим Законом перебувають у відставці, за ними зберігаються гарантії щодо пенсійного забезпечення державного службовця.
 А ст. 37 попереднього закону «Про державно службу» передбачає в разі смерті державного службовця оформленні пенсії по втраті годувальника його утриманцям.