Перейти до вмісту
Главная страница » Порушення при вантажних перевезеннях

Порушення при вантажних перевезеннях

нарушение при грузовых перевозках
Якщо транспортний засіб власником було передано в оренду іншій особі, то при накладенні штрафу такий власник не має статусу автомобільного перевізника.
 
При здійсненні державного нагляду за вантажними та пасажирськими перевезеннями органи Укртрансбезпеки нерідко, незважаючи на пояснення посадових осіб перевізників, що перевізник користується транспортним засобом на підставі договору оренди, накладають штраф саме на власника транспортного засобу, незважаючи на те, що транспортний засіб передано у користування іншій юридичній особі.
Наскільки законні такі дії Укртрансбезпеки?
Відповідно до Закону “Про автомобільний транспорт” перевізником є особа, яка займається перевезенням пасажирів або вантажів на транспорті на платній основі на підставі договору та згідно ліцензії на вантажні або пасажирські перевезення. Додаткова ліцензія буде потрібна під час перевезення небезпечних вантажів.
Також згідно з нормами цього Закону, на перевізників, за порушення норм про вантажні або пасажирські перевезення, накладаються штрафи, у тому числі вагових або габаритних норм без дозволу.
З огляду на все вищевикладене, саме перевізник несе відповідальність за порушення при вантажних або пасажирських перевезеннях, і якщо транспортний засіб перебуває в оренді у іншої особи, Власник транспортного засобу не буде перевізником.