Перейти до вмісту
Главная страница » ПЕРЕЙТИ НА ПЕНСІЮ ДЕРЖАВНОГО СЛУЖАЧОГО ЗА ВІКОМ

ПЕРЕЙТИ НА ПЕНСІЮ ДЕРЖАВНОГО СЛУЖАЧОГО ЗА ВІКОМ

ПЕРЕЙТИ НА ПЕНСИЮ ГОСУДАРСТВЕННОГО СЛУЖАЩЕГО ПО ВОЗРАСТУ
ЯКЩО ОСОБИ ПРИЗНАЧУВАЛАСЯ ПЕНСІЯ З ІНВАЛІДНОСТІ ЗГІДНО ЗАКОНУ ПРО ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ І ВОНЕ ЗНАХОДИТИСЯ НА ПЕНСІЇ ЗА ВІКОМ, ТАКОЕ ОБЛИЧЧЯ МОЖЕ ПЕРЕЙТИ НА ПЕРЕЙТИ НА ПЕРЕЙТИ НА
Дуже буквальне тлумачення норм пенсійних законів органами пенсійного фонду призводить до неможливості окремим особам у повному обсязі реалізувати своє право на оформлення пенсії за віком як держслужбовця. Якщо особа раніше виходила на пенсію держслужбовця по інвалідності, потім перебувала на пенсії за віком згідно із Законом Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, надалі органи Пенсійного фонду відмовляють таким особам у призначенні пенсії за віком як держслужбовцям, мотивуючи це тим, що така особа вже скористалася правом на призначення пенсії держслужбовця.
Наскільки законні такі відмови органів Пенсійного фонду?
Як правило, органи Пенсійного фонду мотивують такі відмови положеннями нового Закону «Про державну службу №889-VII» від 10 грудня 2015 року, згідно з яким передбачено вихід державних службовців на пенсію згідно із Законом «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування», а також тим, що такі особи вже перебували на пенсії. держслужбовця.
Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень нового Закону Про державну службу від 10 грудня 2015 року №889-VIII втратив чинність Закон Про державну службу № 3723-ХII, за винятком статті 37, яка регулює пенсійне забезпечення державних службовців. Відповідно до цієї норми, на пенсію державного службовця можуть претендувати чоловіки, які досягли            62 років, і жінки, які досягли пенсійного віку для призначення пенсії за віком відповідно до Закону Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, та стажу 10 років державного службовця за умови перебування на посаді держслужбовця та 20 років незалежно від місця роботи на момент досягнення пенсійного віку
Таким чином, умовою для отримання пенсії держслужбовця є досягнення пенсійного віку та наявності необхідного стажу роботи.