Перейти до вмісту
Главная страница » Пенсії годувальника незаконна

Пенсії годувальника незаконна

Отказы в назначении пенсии
При зверненні вдів за призначення пенсії по втраті годувальника, розрахунок пенсії без прив’язки або пенсії годувальника незаконна
 
При зверненні вдів в органи Пенсійного фонду часто трапляються відмови в призначенні пенсії, які обгрунтовані ненаданням ряду документів померлого годувальника (трудова книжка, уточнюючі довідки і довідки про розмір заробітної плати), а також зменшенням (з точки зору Пенсійного фонду) розміру пенсії заявника.
 
Однак такі вимоги щодо надання документів померлого годувальника є протиправним, так як пенсію в разі втрати годувальника цілком можливо призначити за матеріалами пенсійної справи померлого годувальника, а також за матеріалами пенсійної справи розрахувати розмір пенсії по втраті годувальника, про що фахівці пенсійного фонду замовчують.
Однак, пенсія по втраті годувальника повинна розраховуватися з заробітку, з якого розраховувалася пенсія померлого годувальника.
Якщо годувальник отримував інший вид пенсії, то розрахунку підлягає пенсія виходячи з заробітку годувальника на момент смерті (пенсія або зарплата (якщо пенсія не була призначена).
 
Таким чином, пенсійне законодавство допускає оформлення пенсії по втраті годувальника на підставі матеріалів пенсійної справи годувальника, та право на обчислення пенсії по втраті годувальника за документами пенсійної справи являється беззаперечним.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *