Перейти до вмісту
Главная страница » Oформлення документів для пенсії

Oформлення документів для пенсії

оформления документов для назначения пенсии
НЕМОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕВІРКИ ДОВІДКИ ПРО ЗАРОБОТНУ ПЛАТУ НЕ МОЖЕ ПОЗБАВИТИ ЗАЯВНИКА ПРАВА НА ВРАХУВАННЯ ТАКОЇ ДОВІДКИ ПРИ РОЗРАХУНКУ ПЕНСІЇ
Відповідно до Порядку подання та оформлення документів для призначення пенсії видача довідок про заробіток заявника здійснюється на підставі платіжних документів про видану зарплату, де особа працювала. Якщо роботодавця ліквідовано, таку довідку видає правонаступник чи архівна установа.
Якщо розшифрувати заробіток неможливо, така довідка видається без відповідної деталізації.
Орган Пенсійного фонду зобов’язаний перевірити надані документи та засвідчити виявлені неточності у документах, а також вимагати від установ та організацій до оформлення прийнятих документів та перевіряти обґрунтованість їх видачі.
Трудова книжка є головним документом на підтвердження трудового стажу.
Таким чином, не беручи до уваги довідку про заробітну плату особи, орган Пенсійного фонду зобов’язаний за наявності спору, зобов’язаний надати до суду докази того, які їм здійснювалися дії щодо визначення дійсності зарплатних довідок, а також навести вагомі аргументи та докази, в чому саме полягає невідповідність зарплатних даних.
Отримання пенсійних виплат не повинно обґрунтовуватись проведенням чи не проведенням перевірки органом Пенсійного фонду та робити висновок про необґрунтованість видачі довідок про заробітну плату та ставити сумнів щодо перебування особи у спірних період у трудових відносинах.