Перейти до вмісту
Главная страница » Суд скасував рішення обленерго

Суд скасував рішення обленерго

адвокат отменить решение облэнерго
ЦІЛІСНІСТЬ ПЛОМБИ НА ЛІЧИЛЬНИКУ, А ТАКОЖ ВІДСУТНІСТЬ ОЗНАК ВПЛИВУ НА НЬОГО Є ДОКАЗОМ ВІДСУТНОСТІ ПОРУШЕНЬ У ЙОГО ВИКОРИСТАННІ
 
Постачальники комунальних послуг нерідко виконують свої обов’язки недбало або зовсім не виконують, чим можуть завдавати шкоди споживачам. А їхнє небажання визнавати свою провину та помилки, а також усувати наслідки, нерідко змушує деяких споживачів вирішувати питання у судовому порядку.
 
Так, Товариство з обмеженою відповідальністю звернулося до суду із позовом до обленерго та проханням скасувати санкції обленерго шляхом скасування рішення обленерго про виявлені порушення у використанні лічильника.
Суть справи полягала в тому, що обленерго провело опломбування лічильника електроенергії позивача, а також шафи, в якій знаходився цей лічильник. При цьому жодних зовнішніх пошкоджень шафи не було зафіксовано. Проте згодом представниками обленерго було складено акт про порушення цілісності пристроїв для пломби на шафі. Йшлося про провушини для просування пломби і на яких вона, власне, і трималася. А за фактом складання цього акта позивачу було виставлено рахунок на доплату за невраховану енергію у розмірі 78 039 грн.
 
Позивач факт порушення заперечував, що вказав і у акті порушення. Свою позицію позивач аргументував тим, що на провушинах існує заводський дефект у вигляді сплавленого металу, а також, що ні порушення цілісності пломби, ні порушення цілісності шафи виявлено не було.
 
Суд також зазначив, що цілісність пломби лічильника, а також відсутність доказів впливу на нього, не є підставою, щоб прирівнювати пошкодження елементів до пошкодження пломби або самого лічильника. А, відповідно, задовольнив позов та скасував рішення обленерго.
 
Таким чином, юридично грамотна поведінка позивача як у судовому засіданні, так і під час візиту представників обленерго сприяла прийняттю рішення на користь позивача.