Перейти до вмісту
Главная страница » Адвокат по спорах з автосалонами Київ

Адвокат по спорах з автосалонами Київ

Багато громадян розглядають купівлю автомобіля в автосалоні як самий безпечний та зручний спосіб придбання автомобіля.
Однак, не завжди купівля автомобіля в автосалоні виправдовує очікування покупця. Наявність новітніх технічних рішень нерідко призводить до того, що замість насолодження від купівлі нового авто, новий автовласник вимушений купу часу проводити на СТО автосалону для усунення дефектів нового авто. Нерідко через автосалони можуть реалізовувати у вигляді нового авто відвертий брак або замовчуючи існування наявності істотних недоліків.


Які права має покупець авто при наявності істотних недоліків автомобіля:
відповідного зменшення ціни;
безоплатного усунення недоліків або оплату усунення недоліків;
заміна на інше ( справне) авто;
розірвання договору купівлі-продажу авто та повернення коштів що сплачені за авто;
Такі вимоги мають бути заявлені протягом гарантійного строку.

Що таке гарантія якості ?
– Гарантія якості – це строк протягом якого продавець гарантує якість переданого покупцю автомобіля.

Істотним недоліком проданого нового авто автосалоном є такі недоліки, які вимагають непропорційного грошових витрат та (або) витрат часу, та (або) які з’являються знову після їх усунення ( несправність головних вузлів автомобіля – двигуна, зчеплення, коробки передач, інших вузлів трансмісії, ходової, інші істотні недоліки). В практиці Бюро клієнти зверталися з такими недоліками авто: сильна вібрація двигуна, постійне нагрівання однієї із ступиці авто, суттєва перевитрата палива, постійне розрядження акумуляторної батареї, неналежна робота електроніки автомобіля, неналежна роботи оптики автомобіля.

Що буде важливим при розгляді справи в суді в спорі з автосалоном:
Слід звернути увагу, що в суді автосалон буде посилатися на те, що недоліках винен сам покупець авто, так як він його неправильно експлуатував.
В зв’язку з цим, необхідно документально підтвердити наявність таких недоліків. Як це зробити ?
Необхідно звернутися до експертної установи – Інституту судових експертиз Міністерства юстиції або приватного судового експерта ( така особа має мати свідоцтва судового експерта).
Автосалон потрібно повідомити про день, час та місце такого дослідження, щоб знизити можливість автосалону заперечувати результати дослідження, що автосалон не міг надавати експерту власні запитання.

Як терміново потрібно звертатися до суду ?
Як зазначено в ст. 681 ЦК України, до спорів з вимогами про недоліки проданого товару, застосовується давність в один рік, що обчислюється з часу виявлення недоліку або виявлення недоліку у межах гарантійного строку.
Дещо має свої особливості вирішення спірних питань з автосалонами, що надають так звані послуги пригону автомобілів зі США. Як правила більшість спорів з такими автосалонами стосуються вартості відновлювальних ремонтів пригнаних зі США авто, а також інші невиконання автосалонами умов угод про придбання автомобіля. Іноді такий клієнт позбувається і авто і грошей.

Послуги адвоката зі спорів з автосалонами:
Надання консультацій при виникненні спірних питань з автосалоном;
Пред’явлення автосалону претензій, складання позову та подача його до суду;
Оскарження судових рішень в апеляційному та касаційному порядку;
Представництво інтересів в суді;
Допомога у виконанні судових рішень по спорах з автосалонами