Перейти до вмісту
Главная страница » Порядок припинення реєстрації податкових накладних

Порядок припинення реєстрації податкових накладних

Порядок приостановки регистрации налоговых накладных
ПРИ ВІДСУТНІСТЬ У ПОДАТКОВОГО ОРГАНУ ВІДОМОСТЕЙ, НА ПІДСУМКУ ЯКИХ ПРИЙНЯТО РІШЕННЯ ПРО ВІДНЕСЕННЯ ПЛАТНИКА ПОДАТКУ ДО РИЗИКОВАННИХ, ТАКОЕ РІШЕННЯ БУДЕ НЕЗАКОНИМ І ПОДІЙ
Порядок припинення реєстрації податкових накладних, а також коригування розрахунку податкових накладних в Єдиному реєстрі містить формулювання рішення про віднесення/невіднесення платника податку критеріям ризиковості і може бути оскаржено.
Приймати рішення щодо віднесення платника податку до ризикованих уповноважений Податковий орган регіонального рівня.
Під час засідання комісії податкового органу має вестись протокол, у якому мають бути фіксовані рішення, що також підлягають реєстрації в інформаційних базах. Також комісія додатково вивчає фінансові документи платника податку та інформацію з інших джерел – реєстри, документи (зокрема електронні). Далі питання розглядається на засіданні комісії.
Віднесення платника податку до ризикованих здійснюється на підставі критеріїв ризиковості. Серед підстав також зазначено наявність у податкового органу інформації, що з’явилася у зв’язку з виконанням податковим органом своїх повноважень, та при прийнятті рішення має бути уточнено, яка саме інформація.
До рішення податкового органу пред’являється вимога як рішення державного органу – обгрунтованість і законність і навіть юридично бездоганні мотиви його прийняття.
Якщо таке рішення не матиме підстав для його ухвалення, таке рішення може бути скасовано у суді.