Перейти до вмісту
Главная страница » Оптимізації пенсія при перерахунку

Оптимізації пенсія при перерахунку

Чи підлягає оптимізації пенсія при перерахунку за ч. 4 ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування»? – перерахунок пенсії після 24 місяців роботи пенсіонера
 
Відповідно до абзацу 2 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування» за бажанням пенсіонера перерахунок пенсії проводиться з заробітної плати за періоди страхового стажу зазначені в ч. 1 ст. 40 цього Закону. Ч. 3 ст. 40 цього ж Закону передбачено механізм оптимізацією заробітку пенсіонера, який полягає у видаленні невигідних періодів заробітку, з яких розраховується пенсія. Примітно, що якщо у пенсіонера за період трудового стажу зростає коефіцент заробітної плати, органи Пенсійного фонду категорично відмовляються враховувати даний заробіток при новому рассчете пенсії, посилаючись нібито на те, що пенсіонеру це «невигідно», хоча підвищені коефіцента заробітної плати тягнуть вгору сам раз заходів пенсії.
Таким чином, виходячи зі змісту ч. 4 ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування», і воно містить там посилання на ст. 40 цього Закону можна прийти до висновку, після придбання після призначення пенсія додаткового стажу в 24 місяці, фактично відбувається нове перепризначення пенсії, і соответсвенно пенсіонер має право на проведення нової оптимізації пенсії виходячи зі своїх нових заробітків.