Перейти до вмісту
Главная страница » Договору оренди земельного паю

Договору оренди земельного паю

прекращения договора аренды земельного пая
У разі виділення земельної ділянки на місцевості та отримання нового документа на підтвердження права власності не є підставою для припинення оренди земельної ділянки у вигляді паю.
Частина друга статті 630 Цивільного Кодексу передбачає, якщо у договорі немає посилання на типові умови, такі типові умови можуть застосовуватися, хоча ст. 637 цього Кодексу містить можливість тлумачення умов і типових договорів. Типові умови договору не застосовуються, якщо є домовленість сторін, а якщо типовий договір суперечить вимогам Закону.
Також норми Цивільного Кодексу передбачають, що договір може бути розірваний або змінений згідно з рішенням суду, у разі допущення порушень однієї зі сторін, а також у разі зміни обставин, якщо сторони не досягли угоди за договором відповідно до таких обставин.
Також Закон Про оренду землі передбачає припинення у таких випадках:
– Закінчення терміну оренди; викуп земельної ділянки для суспільних потреб; викуп земельної ділянки орендарем; смерті фізичної особи-орендаря або позбавлення її волі; відмова від виконання обов’язків орендаря; ліквідації юридичної особи-орендаря; заставу прав оренди; будівництво нерухомого майна на орендованій земельній ділянці; також договір оренди може бути припинено за рішенням суду.
Однак, отримання земельної ділянки з паю разом із правом власності, не впливає на дійсність орендних відносин змійного паю та не припиняє дії договору оренди.
Таким чином, якщо сторони під час укладання в договорі оренди паю не домовилися про застосування умов Типового договору, то немає підстав для автоматичного припинення договору оренди земельного паю при оформленні паю в натурі.