Перейти до вмісту
Главная страница » ОТРИМАННЯ ОБВИНУВАЛЬНОГО АКТА – ДОПОМОГА АДВОКАТА

ОТРИМАННЯ ОБВИНУВАЛЬНОГО АКТА – ДОПОМОГА АДВОКАТА

Складенням обвинувального акта завершується досудове розслідування та всі подальші процесуальні дії переходять в площину судового розгляду.

Обвинувальний акт є процесуальним рішенням, яким прокурор висуває обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення.

 Обвинувальний акт повинен відповідати вимогам, передбаченим у статті 291 Кримінального процесуального кодексу України.

До обвинувального акта додається:

1) реєстр матеріалів досудового розслідування;

2) цивільний позов, якщо він був пред’явлений під час досудового розслідування;

3) розписка підозрюваного про отримання копії обвинувального акта, копії цивільного позову, якщо він був пред’явлений під час досудового розслідування, і реєстру матеріалів досудового розслідування (крім випадку, передбаченого частиною другою статті 297-1 КПК України);

4) розписка або інший документ, що підтверджує отримання цивільним відповідачем копії цивільного позову, якщо він був пред’явлений під час досудового розслідування не до підозрюваного;

5) довідка про юридичну особу, щодо якої здійснюється провадження, у якій зазначаються: найменування юридичної особи, її юридична адреса, розрахунковий рахунок, ідентифікаційний код, дата і місце державної реєстрації.

Надання суду інших документів до початку судового розгляду забороняється.

Порушення зазначених вимог може стати підставою для повернення обвинувального акту.

Яка допомога адвоката стане в нагоді на цьому етапі?

Першочергово адвокат проаналізує обвинувальний акт та додані до нього документи, з’ясує чи дотримані при цьому вимоги КПК України, чи наявні підстави для поверненні обвинувального акта, в разі встановлення порушень оскаржить протиправні рішення чи дії.

Процесуальний супровід досвідченого адвокат АБ «Ткачук та партнери» на цьому етапі дозволить захистити клієнта від безпідставного обвинувачення у кримінальному правопорушенні.