Перейти до вмісту
Главная страница » Корисні статті » Підвищення розміру пенсії в разі відстрочення її призначення

Підвищення розміру пенсії в разі відстрочення її призначення

Відповідно до ст. 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» особі, яка відстрочило свій вихід на пенсію, пенсія підвищується на 0,5% за кожний повний місяць страхового стажу до 60 місяців, і більше 60 місяців – 0,75%.
Але чи підлягає таке підвищення особі, яка раніше отримувала пенсію наприклад, за вислугою років або як державний службовець?!
Як випливає зі змісту ст. 9 цього Закону, їм встановлений вичерпний перелік пенсій – пенсія за віком, пенсія по інвалідності, пенсія по втраті годувальника. Відповідно до цієї норми, такого виду пенсії, як за вислугою років або пенсії державного службовця, даний закон не передбачає.
 
Тобто законодавство пов’язує право на отримання даного підвищення з першим призначенням пенсії саме за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і у разі звернення особи за призначенням саме такого виду пенсії з більш пізнього періоду, ніж встановлено ст. 26 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та наявності страхового стажу після досягнення пенсійного віку органи Пенсійного Фонду зобовязани підвищити пенсію згідно ст. 29 вищезазначеного закону.