Перейти до вмісту
Главная страница » Призначення різних видів пенсійних виплат

Призначення різних видів пенсійних виплат

Призначення різних видів пенсійних виплат
ПРАВО ОСОБИ НА ПЕРЕХІД ОСОБИ НА ПЕНСІЮ З ВТРАТІ ГОДУВАЛЬНИКА ПРИ НАЯВНОСТІ ПІДСТАВ, НЕ МОЖЕ БУТИ ОБМЕЖЕНО
 
Якщо пенсіонер має одночасне право на призначення різних видів пенсійних виплат, йому може призначатися тільки один вид пенсії.
Умовами пенсійного законодавства передбачено право на пенсію втратою годувальника утриманця, якщо у годувальника був необхідний стаж. Перелік таких осіб зазначений у статті 36 Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування – подружжя, якщо воно є інвалідом або досягло пенсійного віку за віком; діти за умови навчання до 23 років;
Також ці умови розповсюджуються і на сім’ї визнаних безвісти відсутніх.
Переведення з пенсії одного виду на пенсію іншого виду здійснюється на підставі заяви особи та документів годувальника (які перебувають у пенсійній справі та (або) додатково подано особою).
Також слід зазначити, що формулювання Пенсійного фонду, що часто зустрічається на практиці, про відмову в переведенні на пенсію через втрату годувальника через зменшення пенсії є незаконним, оскільки норма пункту 4 Прикінцевих положень Закону Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування може застосовуватися тільки при перерахунку під час переходу на інший вид пенсії.