Перейти до вмісту
Главная страница » Правил користування вагонами і контейнерами

Правил користування вагонами і контейнерами

адвокат по перевозке груза
Якщо перешкода до перевезення вантажу чи його видачі виникла з причин митного огляду вантажу, то при вирішенні питання сплати перевізнику суб’єктами підприємницької діяльності додаткових провізних платежів і витрат, застосуванню підлягають положення Митного кодексу України.
 
Статтею 318 Митного кодексу України визначено, що митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через митний кордон України.
Згідно з частиною 2 статті 218 Митного кодексу України розвантажувальні, навантажувальні, перевантажувальні та інші операції, необхідні для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, проводяться підприємствами залізниці за рахунок власників товарів або уповноважених ними осіб.
Вартість проведених залізницею розвантажувальних, навантажувальних та перевантажувальних робіт, необхідних для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, має будь-якому випадку оплачуватися вантажовласниками (вантажовідправниками) або уповноваженими ними особами незалежно від того, чи виявлено митницею факт незаконного переміщення товару під час здійснення митного контролю.
Здійснення митних процедур не належить переліку п. 16  Правил користування вагонами і контейнерами, яким визначено підстави для звільнення вантажовідправника, вантажоотримувача від плати за користування вагонами і контейнерами, та не є підставою для звільнення вантажовідправника від плати за користування вагонами та контейнерами.