Перейти до вмісту
Главная страница » ПЕНСІЇ МАЙСТРУ БУДІВЕЛЬНИХ І МОНТАЖНИХ РОБІТ

ПЕНСІЇ МАЙСТРУ БУДІВЕЛЬНИХ І МОНТАЖНИХ РОБІТ

НАЗНАЧЕНИИ ДОСРОЧНОЙ ПЕНСИИ МАСТЕРУ СТРОИТЕЛЬНЫХ И МОНТАЖНЫХ РАБОТ
ВІДМОВИ ОРГАНУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ У ПРИЗНАЧЕННІ ДОСТРОКОВОЇ  ПЕНСІЇ МАЙСТРУ БУДІВЕЛЬНИХ І МОНТАЖНИХ РОБІТ, А ТАКОЖ ВИРОБНИКАМ РОБІТ,  МОЖЕ БУТИ ВИЗНАНА ПРОТИПРАВНОЮ
Якщо ваша трудова діяльність пов’язана як майстер будівельних та монтажних робіт і ви маєте намір у призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку та органи Пенсійного фонду відмовляють вам у призначенні пенсії, не слід опускати руки.
Як передбачено законом про пенсійне забезпечення, чоловіки за наявності стажу 12 з половиною років майстром будівельних та монтажних робіт та 25 років загального стажу та досягненні 55 років мають право на призначення пенсії.
Саме віднесення спеціальності майстра будівельних та монтажних робіт до Списку 2 професій, що дають право на зниження пенсійного віку, передбачено постановою Кабінету Міністрів України 162 від 11 березня 1994 року.
Також потрібно звертати увагу на проведення атестації робочих місць, за якими ці посади були віднесені до пільгових, що дають право на пенсію зі зниженням пенсійного віку.
За наявності спору в суді можуть бути допитані свідки, за записами у трудовій діяльності за якими можна зробити висновок, що вони також працювали разом із заявником, а можливо, вийшли на пенсію за аналогічних обставин.
Якщо є такі свідки, бажано їх завчасно заявити для допиту до органів Пенсійного фонду, та за наявності відмови у пенсії, допитувати вже в суді як свідків.