Перейти до вмісту
Главная страница » Пенсійна реформа України: масштабну пенсійну реформу вже анонсували в Уряді.

Пенсійна реформа України: масштабну пенсійну реформу вже анонсували в Уряді.

Пенсійна реформа України

Радянську пенсійну систему планують докорінно змінити.

Ще в 2004 році вперше заговорили про застарілість норм пенсійного законодавства України. Саме тоді передбачалося створення трирівневої пенсійної системи: солідарна пенсія, обов’язкове накопичення коштів від зарплати і добровільне.
З того часу Пенсійна реформа України стала свого роду політичним піаром, особливо в період виборів. Політики обіцяють докорінні зміни, які обов’язково позитивно позначаться на гаманцях пенсіонерів. Але нажаль, все закінчується лише обіцянками та банальним індексуванням виплат.
Проте, на сьогоднішній день тема радикальних дій стосовно впровадження пенсійної реформи піднята Урядом в черговий раз. І це вже не пов’язано з передвиборчим піаром. Солідарна система виплати пенсій, що передбачає утримання працюючим поколінням пенсіонерів за рахунок відрахувань з зарплати у фонд ПФУ, розвалюється. Велика кількість робочих місць знаходиться в тіні, що створюють велику діру в пенсійних видатках бюджету
країни.
Саме тому солідарну систему Уряд країни пропонує замінити накопичувальною. Мається на увазі впровадження другого рівня трирівневої пенсійної реформи, про яку мова йшла ще у 2004 році. Обов’язкове накопичення, на думку Уряду, це відрахування з заробітної плати на особистий рахунок людини, створений у фонді ПФУ. Пенсійна реформа України – Такий порядок накопичення забезпечить старість та змусить працювати замолоду офіційно. Цей законопроект уже є в парламенті і депутати сподіваються, що в найкоротший термін його буде ухвалено.
В подальшому планується і впровадження третього рівня- добровільного накопичення. В даному випадку законодавець не обмежує особу у виборі способу забезпечення власної старості: накопичення коштів на рахунки приватних структур, купівля нерухомості, від реалізації якої (оренда чи продаж) можливо отримати дохід і забезпечити собі старість.
Та слід зазначити, що така схема є реальною для молодого покоління. А ось той, хто вже «однією ногою» на пенсії може розраховувати тільки на державне пенсійне забезпечення, рівень та якість якого залишає бажати кращого.

Пенсионный Адвокат