Перейти до вмісту
Главная страница » ОСКАРЖЕННЯ УМОВ ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

ОСКАРЖЕННЯ УМОВ ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

ОСКАРЖЕННЯ УМОВ ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Дієвим механізмом захисту прав та інтересів учасників публічних закупівель є можливість оскарження умов тендерної документації.

Багаторічний досвід адвокатів Адвокатського бюро «Ткачук та партнери» додає упевненості нашим клієнтам, що їх інтереси в надійних руках.

Порядок оскарження регламентовано Особливостями здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України № 1178 від 12.10.2022 року, та Законом України «Про публічні закупівлі».

Скарги на умови тендерної документації подаються через електронну платформу до Антимонопольного комітету України не пізніше трьох днів до кінцевого строку подання тендерних пропозицій.

Важливо знати! В разі внесення змін до тендерної документації, чи продовження періоду подачі пропозицій, строк подання скарги, що стосується таких змін обчислюється від дати, встановленої для подання тендерних пропозиції, яка була встановлена такими змінами. Скарга в цьому разі подається не пізніше трьох днів від цієї дати.    

Підставами для оскарження умов тендерної документації може бути наявність в ній дискримінаційної вимоги, наприклад, щодо учасника, предмета закупівлі тощо.

Один з головних акцентів під час оскарження умов тендерної документації адвокат бюро «Ткачук та партнери» робить саме на детальному обґрунтуванні наявних для конкретного учасника дискримінаційних вимог, адже не завжди дискримінаційними можуть бути вимоги для всіх учасників процедури публічних торгів.  

Прискіпливому аналізу адвоката АБ «Ткачук та партнери» піддається тендерна документація на предмет всіх наявних підстав для своєчасного оскарження.

Скарга повинна відповідати встановленим ч. 5 ст. 18 Закону України «Про публічні закупівлі» вимогам, до неї необхідно додати підтверджуючі порушення процедури закупівлі документи, чим часто скаржники нехтують та їх скарги залишаються без розгляду, а плата за подання скарги при цьому не повертається.

Юридичний супровід АБ «Ткачук та партнери» допоможе уникнути таких помилок, адже наші досвідчені адвокати повністю беруть під свій контролю весь процес оскарження протиправних дій, бездіяльності або рішень.

Антимонопольний комітет розглядає скаргу у 10-тиденний строк, який може бути продовжено ще на 10 днів, та приймає рішення про її задоволення, часткове задоволення або відмову у задоволені.

В разі негативного результату розгляду скарги спір переходить в площину судового розгляду.

Якщо Ви маєте сумніви щодо дотримання вимог законодавства під час проведення тендеру, досвідчений адвокат нашого адвокатського бюро допоможе розібратися з усіма деталями та нюансами конкретної закупки та допоможе досягти бажаного результату.