Перейти до вмісту
Главная страница » ЕЛЕКТРОПОСТАЧАЛЬНИК ВИМАГАЄ ПЕРЕЙТИ НА КОМЕРЦІЙНИЙ ТАРИФ (ДЛЯ НЕПОБУТОВИХ СПОЖИВАЧІВ)? ДОПОМОГА АДВОКАТА

ЕЛЕКТРОПОСТАЧАЛЬНИК ВИМАГАЄ ПЕРЕЙТИ НА КОМЕРЦІЙНИЙ ТАРИФ (ДЛЯ НЕПОБУТОВИХ СПОЖИВАЧІВ)? ДОПОМОГА АДВОКАТА

Наявність різних тарифів на споживання електричної енергії часто породжує спори між Споживачем, Оператором системи розподілу та Електропостачальником, за яким тарифом Споживач має сплачувати електричну енергію – тарифом для побутових споживачів чи непобутових.

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг було врегульовано механізм примусового переведення на тариф для непобутових споживачів (в найбільш вигідному варіанті для Операторів розподілу та Електропостачальників) шляхом викладення п. 2.3.12 Правил роздрібного ринку електричної енергії – оператор розподілу просто зазначає в акті порушення факт споживання електричної енергії для непобутових потреб,

ЩО Є ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ПРИПИНЕННЯ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ, ЯКЩО СПОЖИВАЧ НА ПРОТЯЗІ МІСЯЦЯ НЕ УКЛАДЕ ДОГОВІР НА СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ ЗА КОМЕРЦІЙНИМ ТАРИФОМ!

Тобто якщо Ви не погодитись на укладання договору на споживання електричної енергії, постачання електричної енергії Вам просто припинять!

Як правило, часто спір виникає навколо житлових будинків, які громадяни передають в оренду (однак Оператор розподілу вважає це готелями), господарські добудови (які Оператором розподілу може вважати виробничими приміщеннями), а велику домашню їдальню вважати підприємством громадського харчування (рестораном, кафе, їдальнею).

Для припинення таких протиправних дій Операторові розподілу необхідно терміново звертатися до суду про оскарження складання акту про використання електричної енергії для непобутових потреб, адже відповідно до абз. 4 п. 7.11 Правил роздрібного ринку електричної енергії, прийняття справи до проводження є підставою для неприпинення електропостачання такого Споживача, а якщо електропостачання було припинено, – підставою для відновлення електропостачання.

Адвокат по електроенергії допоможе провести Вам консультацію, терміново скласти відповідний позов та подати його до Суду.

Які обставини має досліджувати суд при розгляді справи віднесення Оператором розподілу Споживача до непобутового?

•          Це може бути наявність комерційних вивісок, наявність обслуговуючого персоналу, наявність виробництва, наявність реклами комерційного використання об’єкту електропостачання в Інтернеті.

При встановленні судовим рішенням обставини необгрунтованого віднесення Вас як до Непобутового споживача, буде підставою для подальшого споживання електричної енергії по тарифам для Побутового Споживача.