Перейти до вмісту
Главная страница » Адвокат у справах про виселення з приміщення

Адвокат у справах про виселення з приміщення

Адвокат по делам о выселении из помещения

Адвокат у справах про виселення з приміщення.
Житловий кодекс України містить норми, які визначають підстави для виселення особи із житлового, службового приміщення, гуртожитку.
Зокрема, виселення особи із житлового приміщення без надання іншого можливе, якщо наймач, члени його сім’ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематично руйнують чи псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил соціалістичного співжиття роблять неможливим для інших
проживання з ними в одній квартирі чи в одному будинку, а заходи запобігання і громадського впливу виявились безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших заінтересованих осіб провадиться без надання іншого жилого приміщення.
Як вбачається з викладеного, норми Житлового кодексу встановлюють три умови для виселення з жилого приміщення без надання іншого – систематичне руйнування або псування жилого приміщення, порушення правил співжиття, заходи громадського впливу на особу виявились безрезультатними. Лише за сукупності цих умов та вини особи, виселення є можливим у судовому порядку. Звернутись з таким позовом до суду може наймач жилого приміщення, власник або заінтересована особа.
В той же час, виселення із службового житла відбувається за наявності інших підстав. Зокрема, якщо особа втрачає право користування службовим житлом, вважається, що вона користується ним незаконно і підлягає виселенню.
Підставами виселення з гуртожитків є втрата права на проживання у ньому і також визначається нормами Житлового кодексу. Зокрема, це може бути припинення роботи за строковим трудовим договором, припинення навчання у навчальних закладах, знесення, переобладнання гуртожитку тощо.
У будь-якому випадку для отримання бажаного результату необхідно підготувати доказову базу, зібрати документи на підтвердження позовних вимог, оскільки виселення є дією, яка фактично позбавляє особу права проживати у приміщенні і відповідно погіршує її становище . Суди при розгляді таких справ ретельно досліджують наявність підстав ля виселення.
Особа, до якої вже пред’явлено позов про виселення, також має право відстоювати свої права у судовому порядку та доводити необґрунтованість вимог щодо її виселення.
У кожному випадку з урахування конкретних обставин адвокат у таких справах визначить наявність правових підстав для виселення, їх обґрунтування, забезпечить збір доказів або ж їх спростування, та здійснить повний супровід справи на усіх стадіях судового провадження.