Перейти до вмісту
Главная страница » Адвокат у спорах купівлі-продажу квартири.

Адвокат у спорах купівлі-продажу квартири.

Адвокат по спорам договора купли продажи квартир

Адвокат у спорах при укладанні попереднього та основного договору купівлі-продажу квартири.

З метою забезпечення прав та інтересів покупця та спонукання продавця до виконання обов’язків щодо продажу квартири, сторони укладають попередній договір купівлі – продажу , який передує основному.
Попередній договір необхідно засвідчувати нотаріально та деталізувати усі умови щодо термінів та порядку розрахунків, вартості квартири, умов продажу (наприклад, порядок звільнення квартири власниками, орендарями, перелік майна, речей, які переходить у власність покупця при укладанні основного договору), наявністю прав третіх осіб на квартиру та строків укладання основного договору, відповідальності сторін у разі порушення умов попереднього договору, порядок врегулювання спору.
Зокрема, у попередньому договорі доцільно передбачити відповідальність за порушення строків укладання основного договору без поважних причин, відмови від його укладання, приховування інформації про стан квартири та наявні заборони.
Сторона, яка ухиляється від укладення основного договору, повинна відшкодувати іншій стороні збитки завдані простроченням в укладенні основного договору або його не укладенням, включаючи упущену вигоду, а також сплатити штрафні санкції у визначеному розмірі від загальної вартості квартири за основним договором.
При цьому радимо зазначити, які обставини чи події можуть слугувати звільненням від відповідальності і не обмежуватись поняттям форс-мажорних обставин. Наприклад, такими обставинами можуть бути карантинні обмеження пов’язані з COVID-19, госпіталізація, хвороба, що унеможливило своєчасне укладання основного договору, наявність умислу у діях сторони, яка ухиляється від його укладання.
Адвокат у спорах, пов’язаних з укладанням попередніх та основних договорів купівлі продажу квартири здійснить аналіз їх умов, перевірить квартиру на предмет застави, арешту, іпотеки, визначить наявність можливих ризиків, передбачить найбільш сприятливі для клієнта умови при укладанні договорів та буде супроводжувати угоду на усіх етапах.